Historiaan Blackjack

Uhkapelien tuottavimmalla kirjoittajalla John Scarnella ei ollut juurikaan sanottavaa blackjackin alkuperästä. Useissa kirjoissaan hän mainitsi useita vanhempia eurooppalaisia ​​pelejä, joilla oli samanlainen rakenne, ja päätteli epämääräisesti, että seitsemän ja puolen Italian peli oli todennäköisesti blackjackin edelläkävijä. Suurin osa muista rahapelikirjoittajista ei koskaan ylittänyt Scarnea. Kuten Richard Epstein kirjoitti uhkapelaamisen ja tilastollisen logiikan teoriaan, ”Blackjackin pelin tarkka alkuperä on melko hämärä.” Epstein ei kuitenkaan ollut historioitsija; hän oli matemaatikko. Useimpien uhkapelissä kirjoittajien asenne oli, että jos Scarne ei tiedä pelin historiaa, kuka tekee? Pelissä Blackjack to Win, Baldwin, Cantey, Maisel ja McDermott sanoivat sen näin: “Pelin alkuperä on menetetty historiassa.” Kuten näemme, Roger Baldwin kuitenkin kääntyi 1600-luvun espanjalaiseen peliin. se kuulosti hänelle epäilyttävän kuin blackjack. Modernit kirjailijat eivät koskaan edes antaneet sitä. Thorp, Revere, Wong, Uston – kaikilla ei ole juurikaan sanottavaa pelin alkuperästä. Toiset vain toistavat Scarne. Lance Humble ja Carl Cooper sanoivat The World Greatest Blackjack Book -lehdessä, että “Pelin alkuperä on tuntematon.” Ja Olaf Vancura ja Ken Fuchs Knock-Out Blackjackissa sopivat: “Blackjackin pelin tarkka alkuperä on epäselvä.” Joten minulle tästä tulee hauska luku kirjoitettaviksi, koska se antaa minulle mahdollisuuden paljastaa paljon tietoa tämän pelin historiasta, jonka olen oppinut vuosien varrella, mutta jolla ei ole koskaan ollut mahdollisuutta paljastaa . En ole koskaan lukenut tämän pelin alkuperästä missään. Ja siihen on syy. Tutkiessaan historiaa, meidän on luotettava ihmisten ennusteisiin – lajeihin, joita ei tunneta erityisesti tarkkuuden tai rehellisyyden vuoksi – joiden lausunnot ovat usein ristiriidassa toistensa kanssa. Uhkapelien historian tutkimisessa olemme vielä enemmän hämmentyneitä käytettävissämme olevista tosiasioista. Pelin pelaajat ovat aina selvinneet huijauksesta ja petosta, ja pelaajien maailman mikrokosmossa liikkujiin ja ravistajiin kuuluu laaja joukko loruja, valehtelijoita, huijareita, huijareita, braggartteja, egomaniakkeja ja suorastaan ​​hulluja. Mutta silloin minulle on siksi uhkapelien historian tutkiminen ilahduttavaa. Tarina on kuin palapeli, joka sinun on ratkaistava selvittämällä, mikä taiteilija todella kertoi totuuden. Olisin todella nauttinut historialuokasta lukiossa, jos John Paul Jonesin merivoimien luopumisen sijasta olisin voinut tutkia englantilaisen William Jonesin kolmen kortin uraa, joka harjoitti kauppaa Kanadan rautateillä. koko puolivälissä kahdeksantoista satoja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *